פסיכוטרפיסטית פתח תקווה

Written by on אוקטובר 15, 2017 in שונות with 0 Comments

פסיכוטרפיסטית פתח תקווה להתמודדות עם תסמיני דיכאון

דיכאון נמנה על ההפרעות הנפשיות הקשות ביותר, המעיבה על יכולתו של האדם לתפקד ביומיום, ליהנות מקשרים חברתיים ומחייו בכלל. בטיפול נפשי המשלב פגישות עם פסיכוטרפיסטית בפתח תקווה ניתן לקבל תמיכה חשובה ולהקל מאוד על התסמינים.

תסמיני הדיכאון הקליני

התסמינים של דיכאון עשויים להיות רבים ומגוונים, ולהשתנות מאדם אחד לרעהו בחומרתם ובתצורתם. לצורך סקירה כללית של התסמינים ניתן לפרט את האמור במדריך הפסיכיאטרים האמריקאי. מדריך זה משמש את אנשי המקצוע בישראל וכולל שורה ארוכה של הפרעות נפשיות על הגדרותיהן ותסמיניהן. עבור דיכאון נקבע בראש ובראשונה כי התסמינים צריכים להופיע לכל הפחות במשך 14 יום ברציפות. זאת מכיוון שכמעט כל אדם סובל מעת לעת מיום או ממספר ימים "ירודים" שבהם מצב הרוח מדוכדך יחסית ואין הרבה אנרגיות לתפקוד מיטבי ביומיום. כדי שלא להגדיר את כולנו כסובלים מדיכאון מונה המדריך תקופה בת שבועיים שבה אמורים להופיע מספר תסמינים, אשר הבולטים שבהם הינם מצב רוח ירוד וכן היעדר הנאה ומוטיבציה לפעילות שהסבו בעבר הנאה.

תסמינים נוספים של דיכאון קליני

לצד מצב רוח ירוד והיעדר מוטיבציה לפעילויות מגדיר המדריך הפסיכיאטרי עוד מגוון רחב של תסמינים. בין היתר, האדם עלול לסבול משינויים קיצוניים במצב הרוח, מקושי להירדם, משינויים משמעותיים במשקל, מירידה בחשק המיני, מפגיעה ביכולת המיקוד והזיכרון, ומדימוי עצמי נמוך. כמו כן, הוא עשוי להסתגר בביתו ולהימנע ממגע עם חברים ועם אנשים בכלל, לסבול מבעיות בעיכול, לחוש חסר אונים, לחוות התפרצויות כעס וזעם, לחוש ריקנות, ועוד. מטבע הדברים, לא כל התסמינים הללו מופיעים בעת דיכאון אך הופעה של חלק מהם יכולה להעיד על הבעיה ולשמש לאבחנה על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג קליני מומחה.

יש לציין כי מי שאינו מרגיש בנוח להגיע לפסיכיאטר יכול לוותר על כך בשלב הראשון, וייתכן שגם בהמשך הדבר לא יהיה נחוץ מאחר שתרופות נוגדות דיכאון ניתנות כיום בקלות על ידי רופאי משפחה, גם ללא המלצת פסיכיאטר.

כיצד מטפלים בדיכאון?

מאחר שמדובר בהפרעה נפשית שכיחה ומעיקה מאוד פותחו לאורך השנים טכניקות רבות לסיוע. יחד עם זאת, הספרות המקצועית מראה כי ההתערבות היעילה ביותר מורכבת משילוב שבין טיפול תרופתי (לרוב עם נוגדי ספיגת סרוטונין), ביחד עם טיפול נפשי מידי פסיכולוג או פסיכותרפיסט. כאמור, בימינו ניתן להשיג את התרופות ללא קושי מיוחד גם מרופא המשפחה, והן בהחלט מספקות הקלה משמעותית, בדרך כלל ללא תופעות לוואי. לצד הטיפול התרופתי, במפגשים עם הפסיכוטרפיסטית תינתן תמיכה בהתאם להכשרתה ולגישתה, כגון זיהוי ושינוי חשיבה שלילית, הבנת הבעיות שבבסיס הדיכאון (למשל, אובדן או פיטורין), וכן שיבה לפעילויות המביאות סיפוק והנאה.

למידע נוסף בנושא ולקביעת פגישה עם ענת פרי, פסיכולוגית קלינית, התקשרו לטלפון 054-4302298.

הירשם

אם נהנית ממאמר זה, הירשם עכשיו כדי לקבל מאמרים נוספים

Subscribe via RSS Feed

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top